XTC Combinatiegebruik

0
1159

XTC met andere middelen

Het gecombineerd gebruiken van XTC met andere middelen kan de risico’s vergroten of andere, onvoorspelbare risico’s met zich mee brengen.Daarom wordt combigebruik afgeraden

XTC samen met alcohol

Enkele onderzoeken laten zien dat mensen die bier drinken bij XTC minder kans op hersenschade hebben. Waarschijnlijk komt dit niet door de alcohol, maar door de afkoeling die bier veroorzaakt. De kans op hersenschade wordt namelijk groter bij verhitting van het lichaam en regelmatig drinken (1 a 2 glazen per uur) kan dit voorkomen. Daarom is bier drinken bij XTC-gebruik beter dan niets drinken. Maar het drinken van water, fris of isotone drankjes is weer beter dan bier. We weten namelijk niet of alcohol in combinatie met XTC nog andere risico’s heeft.

XTC samen met cocaïne/speed

Cocaïne en speed zijn beide stimulerende middelen. Samen met XTC overbelast dit het hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kan de gebruiker zich leeg en uitgeblust voelen. Verder vergroot het de kans op hersenschade, uitdroging en oververhitting. Bij gecombineerd gebruik van XTC met speed/cocaïne wordt het bewustzijnsveranderende effect van XTC minder.

XTC samen met hasj/wiet

Bij het combineren van hasj en wiet met XTC rapporteren gebruikers verschillende ervaringen: hasj en wiet hebben geen effect, het versterkt of verlengt het effect van XTC of vlakt het juist af.

Meer informatie over verschillende combinaties van alcohol en drugs en de risico’s hiervan zijn te vinden op www.drugsenuitgaan.nl.

Reacties

reacties