Verslaving – Vakantie is ongezond

0
1590
Vakantie is ongezond

De cijfers liegen niet is een bekend gezegde. Zo ook hebben wij een duidelijk patroon in bezoekersstroom gedurende het jaar, of zelfs gedurende de week. Wanneer we duidelijk geen zin hebben om ons te bekommeren om verslaving, is tijdens vakantieperiodes.

Meivakantie

Nederlanders pakken massaal de koffers om op vakantie te gaan, of het nou een caravanvakantie naar de zuiderburen is, of het vliegtuig naar een zonovergoten bestemming, we hebben geen tijd en zin om ons te bekommeren om verslavingen. Tijdens de ‘holidays’ houden we ons liever bezig met andere dingen, zon, zee, strand en niet te vergeten onze ongezonde gewoontes en verslavingen. Na de vakantie hebben we weer even aandacht voor de goede voornemens, maar deze naweeën van de vakantieperiodes zijn vaak maar voor korte duur.

Nieuwjaar

Een piek is niet geheel verrassend te merken in de maand januari, wanneer alle goede voornemens nog vers zijn en men zich inspant om de gezondheid te bevorderen. Helaas kelderen de bezoekersaantallen gigantisch zodra de maand februari aanbreekt en de meeste mensen helaas alweer van hun goede voornemens afgestapt zijn. Geen bemoedigend nieuws, maar bittere realiteit.

Dinsdag dip

XTC gebruikers zullen dit fenomeen wel kennen, de dinsdag dip, de dag dat mensen, die in het weekend XTC hebben gebruikt zich het rotst voelen. Het lichaam gedepriveerd van de gelukzalige stoffen waarmee XTC de gebruiker als een tsunami mee overspoeld heeft. Of dit fenomeen gerelateerd is aan de hoogste bezoekersfrequentie op de dinsdagen, durf ik niet te zeggen, maar komt al snel naar voren dat maandag en dinsdag de dagen zijn dat men zich bekommert om slechte gewoontes, waar tegenover staat dat bijna niemand zich er op vrijdag of zaterdag zorgen over wil maken.

Zelfs het nieuws lijkt er ook op in te spelen. Het is ontzettend rustig op het gebied van verslavingsnieuws en naar vermoede zijn de columnisten zijn ook met vakantie. Wij gaan gewoon door en proberen her en der stukjes van het web te plukken om zo toch onze trouwe volgers van nieuws te voorzien.

Prettige meivakantie!

Reacties

reacties