Uitwerking coke versnellen – Dit moet je weten – Dos and Don’ts

0
50767
coke uitwerking versnellen
coke uitwerking versnellen

Heb je coke gebruikt maar heb je het gevoel dat het mis gaat of heb je te veel coke gebruikt. Wij geven je praktische tips wat je kunt doen bij verkeerd gevallen coke of wanneer je coke sneller uit je bloed wil hebben en zo snel mogelijk af wil kicken.

 

De uitwerking van coke versnellen kan op meerdere manieren opgevat worden, we zullen eerst toelichten wat je direct kan doen nadat je coke hebt gebruikt en er zo snel mogelijk vanaf wil.

Coke of wel cocaïne werkt vrijwel direct -enkele minuten maximaal – na gebruik wanneer het gesnoven wordt. Bij het roken van basecoke(crack) werkt het zelfs nog sneller en is er een voelbaar effect binnen 9 seconden, vergelijkbaar met nicotine. De reden voor de snelle werking bij het roken is dat de stof via de longen direct wordt opgenomen in de bloedbaan. De werking van crack is echter velen malen korter dan wanneer coke gesnoven wordt.

 

Uitwerking coke versnellen

Veelal bekend onder drugs gebruikers is de term ‘suiker maakt nuchter’. Hoewel suiker wel de stofwisseling op gang brengt, geeft het ook een flinke energie boost en dat is het laatste dat je wil hebben na het gebruik van coke, want je zit er al vol mee. Suiker kan daarom helpen, maar brengt ook risico met zich mee. Ook melk wordt vaak geopperd als een oplossing om sneller nuchter te worden, maar kan in combinatie met eventueel weinig eetlust en een lege maag zorgen voor misselijkheid en overgeven. Ook geen beste optie dus.

Een betere optie is water. Door cokegebruik gaat je hartslag en bloeddruk omhoog en je gaat meer zweten. Dat heeft als gevolg dat je minder vocht in je lichaam hebt en ook meer zout verliest. Het is verstandig om water te drinken en ondanks de grote kans op een gebrek aan eetlust toch iets te eten dat zoutig is. Voor uitwerking op langere termijn wordt aangeraden om vitamine C te slikken, wat herstel kan bevorderen.

Over beweging valt veel te zeggen. Door coke kan je ontzettend (over)actief worden en is het moeilijk om in te schatten wat beweging met je lichaam doet. Stil blijven zitten zal de uitwerking niet versnellen, maar hardlopen is ook absoluut niet verstandig. Het beste is om een wandeling te maken in een rustige omgeving en de uitwerking zijn beloop te geven. Dit geeft zowel fysiek als wel mentaal de beste kans van slagen.

 

Medicatie tegen uitwerking coke

Als er echt medische nood is kan er een dokter geraadpleegd worden. Er zijn speciale middelen op de markt om de werking van drugs tegen te gaan en de uitwerking te versnellen, gebruik echter alleen voorgeschreven middelen en raadpleeg ten alle tijden een dokter. Zelf experimenteren met bijvoorbeeld verdovende middelen kan averechts werken en kan de uitwerking vertragen. Het gebruik van niet specifieke medicatie zorgt ervoor dat je lever nog meer stoffen af moet breken voor het de cocaïne volledig uit je lichaam heet verwerkt, dit kan de uitwerking aanzienlijk vertragen en wordt dan ook afgeraden.

Uiteindelijk zal de directe werking van de coke langzaam maar zeker wegebben. De piek van coke gaat na ongeveer één uur weg, maar pas na 5 uur is cocaïne voor 98% uit je bloed. Bij overmatig gebruik kan deze periode langer zijn en ook in combinatie met andere drugs of medicatie kan de werking verlengd worden.

 

Ontwenning en afkicken

Ontwenningsverschijnselen van cokegebruik kunnen sterk variëren. de heftigste klachten presenteren zich meestal binnen de eerste dagen na onthouding. Enkele verschijnselen zijn stemmingswisselingen, depressie, angst, vermoeidheid, slecht slapen, verhoogde eetlust, gevoeligheid voor andere verslavingen, maar ook hallucinaties in extreme gevallen.

Om de ontwenning te versoepelen kan je proberen meer te bewegen, vitamine C te slikken en een algeheel gezond leefpatroon aan te nemen. Raadpleeg een dokter voor hulp bij het stoppen met een cokeverslaving, zij kunnen je doorverwijzen.

 

Zichtbaarheid coke in urine

De zichtbaarheid van coke in je urine is in tegenstelling tot veel andere drugs veel korter. Over het algemeen blijft coke slechts drie tot vier dagen zichtbaar in je urine, echter kan er bij veelvuldig gebruik nog enkele dagen langer cokerestanten gevonden worden in je urine. Zorg voor een gezond ritme, drink genoeg water en eet gezond.

Sommige (ex)verslaafden hebben als tip om genoeg, maar absoluut niet te veel water drinken voor een urine onderzoek, dit kan een klein verschil maken. Neem ook enkele dagen van te voren vitamine B complex in en eet bij voorkeur rood vlees.

Natuurlijk is het altijd het verstandigste om gewoon open kaart te spelen met hulpverleners of justitie, daardoor kan je beter geholpen worden en zijn eventuele straffen lager dan wanneer er toch reststoffen in je urine of bloed aangetroffen worden, terwijl je hier over gezwegen hebt of het volledig hebt ontkent.

 

Dos and dont’s

Een korte opsomming van dingen die wel en niet moet doen om de uitwerking van coke te versnellen en herstel te bevorderen.

Dos
– Water drinken, maar absoluut niet te veel
– Gezond eten
– Gezond leefpatroon
– Vitamine C nemen
– Hulp zoeken
– Medicatie op advies bij spoed

Don’ts
– Suiker of melk nuttigen
– Andere drugs gebruiken om te compenseren
– Niet voorgeschreven medicatie gebruiken
– Te veel water drinken (2,5 liter water per dag is het normale advies)
– Vrienden, familie, hulpverleners of politie & justitie voor de gek houden

 

Coke gebruik begint vaak heel onschuldig, maar is een sluwe sluipmoordenaar die binnen enkele jaren je leven op zijn kop zet; een onbetaalbare drug die vaak aanzet tot criminaliteit en voor zowel fysieke als wel mentale gezondheid heftige gevolgen heeft, niet alleen voor de gebruiker, maar voor de hele omgeving.

Lees hier ons blog over coke: “Coke stelt toch niet zo veel voor!”

Reacties

reacties