Philip Morris zwijgt over toekomst

0
1792
Sigarettenfabrikant Philip Morris wil ook donderdagavond niets kwijt over de inhoud van de bijeenkomst met het personeel in Bergen op Zoom, die voor vrijdag op de rol staat.

Sigarettenfabrikant Philip Morris wil ook donderdagavond niets kwijt over de inhoud van de bijeenkomst met het personeel in Bergen op Zoom, die voor vrijdag op de rol staat.

Een zegsman van het concern gaf geen commentaar op een bericht in het Financieele Dagblad, dat er meer dan duizend banen geschrapt zullen worden.

Volgens een bron van de krant blijft er “heel weinig” van het concern in Bergen op Zoom over, maar zal de locatie niet geheel gesloten worden.

Vakbonden en personeel gaven eerder op de dag aan te vrezen voor de toekomst van de sigarettenfabrikant. De 1.400 medewerkers van het bedrijf worden bij elkaar geroepen door de directie voor een ‘business update’. Daarvoor worden de ondernemingsraad en de vakbonden geïnformeerd.

De woordvoerder herhaalde donderdagavond dat zulke bijeenkomsten vaker worden gehouden. “Personeel en media zijn nu enorm aan het speculeren. Ik geef nergens inhoudelijk commentaar op”, zo zei hij.

FNV

Bestuurder Jet Grimbergen van FNV Bondgenoten gaf aan niet te snappen waar de berichtgeving uit het FD vandaan kwam en zei nog geen informatie over de inhoud van de bijeenkomst te hebben. “Er is vandaag een grote speculatie op gang gekomen, maar pas vrijdag worden de ondernemingsraad en het personeel ingelicht.” Grimbergen zei dat ook de ondernemingsraad nog “van niets” weet.

Bij de fabriek in Bergen op Zoom worden jaarlijks 75 miljard sigaretten gemaakt, onder meer van de merken Marlboro, L&M en Chesterfield. De sigaretten zijn vooral bestemd voor de export.

Door: ANP

Reacties

reacties