‘Nationale Politie tegen reguleren wietteelt’

0
1098

De korpsleiding van de Nationale Politie is tegen het reguleren van de wietteelt.

Dat schrijft plaatsvervangend korpschef Ruud Bik in een notitie die in handen is van deVolkskrant.

Er wordt door de Nationale Politie gevreesd dat de ‘legale’ hennepkwekerijen met extreem geweld zullen worden overvallen door criminelen, waardoor de kwekerijen 24 uur per dag moeten worden beveiligd.

Bovendien zal het aantal hennepkwekerijen niet afnemen, zegt Bik. Hij verwacht dat er slechts een verschuiving in de afzetmarkt zal plaatsvinden: van het binnen- naar het buitenland.

De notitie is bedoeld als standpuntbepaling voor regionale politiechefs in overleg met burgemeesters en hoofdofficieren van justitie.

Gemeenten pleiten al langer voor de regulering van wietteelt, maar minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wijst de voorstellen tot nu toe af. De Nationale Politie schaart zich nu dus achter hem.

 

Omgekeerde wereld

Burgemeester Paul Depla van Heerlen, die pleit vóór de regulering van de hennepteelt, zegt tegenover de Volkskrant onthutst te zijn over de argumentatie van Bik. “Uit vrees voor represailles doen we dus niets, en laten we de wietteelt in de handen van criminelen. Dat is de omgekeerde wereld”, aldus Depla.

Door: NU.nl

Reacties

reacties