Alcoholwet – Gelderse gemeenten zetten loktieners in

0
1593
Loktieners ingezet omwille nieuwe alcoholwet

Hoewel het per 1 januari verboden is om alcohol te schenken aan minderjarigen vanwege de nieuwe alcoholwet, moet nog maar blijken of iedereen zich daar aan houdt. Daarom zetten twee gemeenten in Gelderland loktieners in.

De gemeente Overbetuwe en Lingewaard zetten deze ‘mystery guests’ in bij supermarkten, cafetaria’s, kroegen en kantines, meldt de Gelderlander.

Regelrecht de horeca naaien, is de conclusie van velen die hun ongenoegen hierover uiten via social media. Loktieners vinden bleek echter niet zo moeilijk te zijn, want er zijn al zo’n tien jongeren verzameld die als mystery guest de horeca willen controleren.

De controle moet ook zicht geven op de ‘gokkers’: mensen die denken dat iemand 18-plus is, vervolgens alcohol schenken en daardoor een flinke boete riskeren als blijkt dat de vermeende 18-plusser een minderjarige is.

Om binding met eigen woonplaats of sociale omgeving te voorkomen, worden de verzamelde jongeren alleen in kleine groepjes en in de buurgemeente ingezet. De deelnemers zijn net meerderjarig, maar zien er nog vrij jong uit.

Reacties

reacties