Lijken afgevoerd uit drugslab bij Carcleaning aan Nijverheidsstraat Uden

0
1381
Lijken afgevoerd uit drugslab bij Carcleaning aan Nijverheidsstraat Uden

UDEN – De twee dode lichamen die maandag werden gevonden in een drugslaboratorium aan de Nijverheidsstraat in Uden zijn in de nacht van maandag op dinsdag overgebracht naar het mortuarium. Het sporenonderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ging maandagnacht verder.

Vaten met liters chemicaliën voor de productie van drugs werden afgevoerd.

De identiteit van de slachtoffers is nog onbekend. De politie meldde maandag dat het gaat om een ‘middelgroot drugslab’ in het pand van D.A.C. Carcleaning. In het gebouw werden honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs aangetroffen.

Doodsoorzaak onbekend
De omgeving werd afgezet met zwarte doeken. In eerste instantie werd gemeld dat het om het bedrijf Mini Opslag ging, maar de vondst werd gedaan bij D.A.C. Carcleaning. Dat bedrijf is onderdeel van een groter pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd.

De doodsoorzaak is nog niet bekend. Mogelijk hebben de mannen giftige stoffen ingeademd, maar de politie kon dit niet bevestigen. Later deze week moet er meer duidelijkheid komen. De twee personen zijn sowieso niet door brand of door een ontploffing omgekomen.

Lugubere vondst
De eigenaar van Mini Opslag, Mark van Dijck, deed de lugubere vondst nadat de eigenaar van D.A.C. Carcleaning zijn eigen pand niet meer in kon. Hij heeft het pand sinds enkele weken onderverhuurd. “In het pand vond ik een dode persoon die met een gasmasker op tegen de muur aan lag”, aldus Van Dijck.

Volgens een politiewoordvoerder werden de omliggende bedrijven uit voorzorg ontruimd. Er zouden ongeveer tien mensen werken. Om het bedrijfspand ook van bovenaf te kunnen inspecteren, is een hoogwerker gebruikt. Een politiehelikopter cirkelde boven het industrieterrein om opnames te maken.

 

Bron: Omroep Brabant

Reacties

reacties