Heroïne Combinatiegebruik

0
2407

Heroïne met andere middelen

Het gecombineerd gebruik van heroïne met verschillende drugs, alcohol en/of medicijnen kan vervelende, onvoorspelbare en ook gevaarlijke effecten met zich meebrengen. Daarom wordt combigebruik afgeraden.

Heroïne en alcohol en andere verdovende middelen

Het combineren van heroïne met andere verdovende middelen zoals alcohol en slaap- en kalmeringsmiddelen, verhoogt het risico op overdosering en moet dan ook sterk worden afgeraden.

Heroïne en cocaïne

Veel heroïnegebruikers gebruiken ook basecoke, de rookbare vorm van cocaïne. Deze combinatie wordt ook wel speedball genoemd. Vaak ook worden beide middelen niet tegelijk gebruikt, maar wordt het ene middel gebruikt om de scherpe randjes van het gebruik van het andere middel eraf te halen. Zo wordt over de dag heen verspreid afwisselend heroïne en cocaïne gebruikt afhankelijk van de gewenste stemming.
Het combineren van beide middelen brengt extra risico’s met zich.

Dit geldt voor elke combinatie van een sterk verdovend middel met een sterk stimulerend middel. Doordat stimulerende middelen de hartslag verhoogt en heroïne deze verlaagt, is er een verhoogde kans op hartritmestoornissen. Ook wordt door deze combinatie het risico op een overdosering groter, omdat de verdovende werking van heroïne minder wordt gevoeld. En mensen dus meer kunnen gaan gebruiken.

Reacties

reacties