GHB Combinatiegebruik

0
1329

GHB met andere middelen

Het gecombineerd gebruik van verschillende drugs of drugs met alcohol en/ of medicijnen kan vervelende, onvoorspelbare, en ook gevaarlijke effecten met zich meebrengen. Daarom wordt combigebruik afgeraden.

GHB en alcohol

GHB en alcohol versterken elkaars dempende werking. Ze onderdrukken de ademhaling. Daardoor kan een kleine hoeveelheid GHB al teveel zijn. De gebruiker kan hierdoor in coma raken en zelfs overlijden. Het is dus zaak om geruime tijd voor en na GHB-gebruik geen alcohol te drinken.

GHB en cannabis

Zowel GHB als cannabis hebben een verdovende werking. Er zijn weinig specifieke effecten en risico’s van deze combinatie bekend. Een gebruiker weet dus niet welke (onaangename) onverwachte effecten het geeft.

GHB en cocaïne

GHB en cocaïne kunnen een gevaarlijke wisselwerking hebben. Omdat cocaïne stimulerend werkt, merkt een gebruiker minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neemt deze snel te veel GHB. Als de cocaïne uitwerkt en er zit nog veel GHB in het lichaam kan iemand plotseling zijn bewustzijn verliezen (‘out gaan’).

GHB en speed

Speed en GHB hebben, net als cocaïne, een tegengesteld effect. Speed werkt stimulerend. Daardoor merkt een gebruiker minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neemt die snel te veel GHB. Als de speed uitwerkt en er zit nog veel GHB in het lichaam kan iemand plotseling ‘out gaan’.

GHB en XTC

Omdat XTC stimulerend werkt, merkt een gebruiker minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neemt deze snel te veel GHB. Als de XTC uitgewerkt raakt en er zit nog veel GHB in het lichaam kan hij plotseling ‘out’ gaan. GHB kan door de verdovende werking, de bewustzijnsveranderende effecten van XTC versterken.

GHB en paddo’s

Het vergroot de kans op psychische klachten zoals angst en paniek. Verder zijn er nog weinig specifieke effecten en risico’s van deze combinatie bekend. Een gebruiker weet dus niet welke (onaangename) onverwachte effecten het nog meer geeft.

Meer informatie over verschillende combinaties van alcohol en drugs en de risico’s hiervan zijn te vinden op www.drugsenuitgaan.nl.

Reacties

reacties