Dodelijke gevallen e-smoker alleen bij toevoeging vitamine E acetaat

0
1811
e-smoker vitamine e acetaat
e-smoker vitamine e acetaat

De dodelijke gevallen waarbij e-liquid vloeistoffen als verdacht werden beschouw blijken alleen voor te komen wanneer er een bepaalde toevoeging gepaard is met de vloeistof. Het gaat om een olie genaamd vitamine E acetaat. Dat meldt het amerikaanse CDC (Center for disease control).

Na enkele honderden incidenten in de Verenigde Staten werd gespeculeerd dat e-liquids onveilig waren voor de volksgezondheid. Natuurlijk is het inhaleren van tabak schadelijk voor de gezondheid, maar in vergelijking met tabaksrook zijn e-sigaretten nog altijd een minder ongezond alternatief.

Veel rokers die overgestapt zijn op een e-smoker zijn geschrokken van de berichtgeving dat e-smoker liquids dodelijke longproblemen konden veroorzaken, echter blijkt uit nieuw onderzoek dat het hier gaat om een bepaalde toevoeging aan de e-liquids. Deze toevoeging is het stofje vitamine E acetaat een stof die vaak gepaard gaat met THC olie die gebruikt wordt in combinatie met e-sigaretten.

 

e-sigaretten toch gezond?

Afhankelijk van welke vloeistof er gebruikt wordt voor de e-sigaretten kan vast gesteld worden of het ongezond is om de e-sigaret te gebruiken. Bij vloeistoffen die nicotine bevatten kan met zekerheid gezegd worden dat deze niet gezond zijn en afhankelijkheid opbouwen voor nicotine. Bij het gebruik van andere stoffen dient er opgelet te worden welke stoffen er in de e-liquid zit. Raadpleeg daarom altijd eerst een expert, mocht je toch er voor kiezen een e-sigaret te gebruiken.

Vooralsnog zijn alle bekende gevallen van ziekte en overlijden gelinkt aan de olie vitamine E acetaat. Voor meer informatie kan je terecht bij de website van het CDC.

Bron: https://www.cdc.gov/tobacco/basic_information/e-cigarettes/severe-lung-disease.html#what-is-new

 

Reacties

reacties