Cannabis Zwangerschap

0
1546

Cannabis en zwangerschap

De werkzame stof THC bereikt via de placenta de foetus.

Het gebruik van drugs tijdens de bevruchting, zwangerschap, en/of borstvoeding is onderwerp van onderzoek. Van veel middelen is nog niet helemaal bekend welke schade het gebruik bij bevruchting, zwangerschap en/of borstvoeding toebrengt aan het (ongeboren) kind. Om eventuele schade zoveel mogelijk uit te sluiten, wordt aangeraden helemaal geen drugs te gebruiken als je zwanger wilt worden, al zwanger bent of borstvoeding geeft.

Het gebruik van hasj en wiet kan de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen verminderen. Dit herstelt zich weer als er wordt gestopt met het gebruik.

Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap cannabis hebben gerookt, kunnen worden geboren met een lager geboortegewicht. Sommige onderzoeken laten zien dat kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap (veel) cannabis gebruikten, slechter scoren op cognitieve testen en problemen hebben met concentratie en impulsiviteit.

Na de geboorte kan de baby cannabis binnen krijgen via de moedermelk. Het is niet duidelijk wat voor effect dit heeft op de baby. Om die reden wordt cannabisgebruik afgeraden wanneer een moeder borstvoeding wil geven.
Meer informatie over cannabis en zwangerschap

Reacties

reacties