Boek ‘Los’ over gokverslaving van je kind

0
3004
Boek over gokverslaving bij je kind

Bilthoven, 26 maart 2014 – Recent is het boek ‘Los’ verschenen van Hermine Broggel, moeder van een gokverslaafde zoon. Met het opschrijven van haar persoonlijke verhaal is dit unieke boek ontstaan. Het gaat over de impact van gokverslaving.

“Ik heb het boek ‘Los’ geschreven omdat er in ons land nog zo weinig bekend was over gokverslaving. Ik wil proberen duidelijk te maken wat het betekent voor een ouder, voor een moeder, om een gokverslaafd kind te hebben. Wat voor invloed dat op je leven en je omgeving heeft”, aldus Broggel. Het aantal gokverslaafden in Nederland stijgt nog steeds. In enkele jaren is het aantal verslaafden met vijftien procent gegroeid. De gokverslaafden zijn vaak tussen de 18 en 45 jaar. Dit boek ‘Los’ biedt ouders en omstanders een steun in de rug en is een aansporing om hulp te zoeken. Daarnaast geeft het boek indirect tips om te leren hoe met gokverslaving om te gaan. ‘Los’ is online te koop via: http://www.boekenbestellen.nl/boek/los/8635.

Gokverslaving onderbelicht in Nederland

Gokverslaving is een verslaving die nog steeds onderbelicht is in Nederland. Dit wordt grotendeels veroorzaakt doordat de werkelijke omvang van gokverslaving niet bekend is. De meeste gokverslaafden zoeken geen hulp, maar verstoppen de problemen door te liegen en bedriegen. Het maakt hen niet uit tegen wie. “Dit is ook het meest lastige aspect voor een ouder van een gokverslaafd kind: van je eigen kind blijven houden terwijl het je keer-op-keer bedriegt. Loslaten is daarbij het beste maar tegelijk ook het lastigste advies. Je kind is zelf verantwoordelijk, het gokken is niet jouw probleem. “Nadat ik mijn zoon uiteindelijk uit huis had gezet is, na een lange en moeilijke periode, het contact hersteld. Dat kon toen weer, omdat ik hem uiteindelijk had losgelaten. Onze relatie is eigenlijk nooit echt slecht geweest, maar gokkers hebben een gespleten persoonlijkheid. Ze zijn aan de ene kant heel aardig, maar ze kunnen je aan de andere kant belazeren waar je bij staat. Je hebt altijd een zorgelijk gevoel van onrust. Vooral het moeilijke maar noodzakelijke proces van het loslaten van elkaar is onderwerp van dit boek”.

Boek ‘Los’ biedt steun

Medio 2012 telde Nederland -volgens onderzoek van de Nederlandse overheid- zo’n 8,7 miljoen recreatieve spelers. Geschat wordt dat onder deze grote groep zo’n 90.000 risicospelers zitten. Dit zijn spelers die mogelijk symptomen van gokverslaving vertonen en moeten oppassen niet echt gokverslaafd te worden, met alle gevolgen van dien. Enkele tienduizenden zijn probleemspelers. Dit zijn gokverslaafden, zij hebben de drang om te gokken niet onder controle. Voor ouders en omstanders is hun wereld lastig te doorgronden. “Praten met lotgenoten is een hele goede optie”, geeft Broggel aan. “Zelf heb ik heel veel baat gehad bij de AGOG, de stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers. Zij organiseren regelmatig, verspreid over heel Nederland, groepsbijeenkomsten van anonieme gokkers en de mensen in hun omgeving. Deelnemers begrijpen, vaak als enigen, wat je bedoelt, je wordt er sterker en zekerder van. Eigenlijk is dit ook de reden waarom ik het boek ‘Los’ heb geschreven”. Het boek biedt ouders van een gokverslaafd kind en omstanders een steun in de rug en is een aansporing om hulp te zoeken. De eerste recensies zijn zeer warm!
‘Los’ is online te koop via: http://www.boekenbestellen.nl/boek/los/8635

Reacties

reacties