Biografie van ex-gokverslaafde Glenn Helder verschenen

0
3283
Biografie Glenn Helder

Boek van Glenn Helder, zijn biografie: HELDER, van Arsenal naar de Bajes, 19 maart 2014 uitgebracht.

Wat rijkdom en roem kunnen doen met iemand heeft ook het verhaal van Glenn Helder in het verleden bewezen. Hij schaart zich in een rijtje illustere bekende sporters, acteurs en muzikanten, die tijdens en/of na hun carrière verslaafd en aan lager wal raakten (George Best, Paul Cascoigne, Charlie Sheen, Amy Winehouse om er maar een paar te noemen).

Glenn Helder was een getalenteerd voetballer die zelfs een droomtransfer naar Arsenal afdwong in het seizoen 1994/1995. Maar juist na die transfer ging het bergafwaarts met Helder, hij heeft nooit een basisplaats afgedwongen bij ‘de Gunners’, hij kon de rijkom en roem niet aan en ging ten onder aan zijn gokverslaving. Als voetballer van Arsenal (en later onder meer Benfica) verdiende hij een fortuin, maar door zijn verslaving bracht hij tonnen naar gokhallen en casino’s.

Uiteindelijk vergokte hij al zijn geld en meer (Helder beweert in zijn net uitgebrachte boek dat hij bij leven nooit al zijn schulden zal af kunnen lossen). Hij verloor bijna alles, zijn vriendin, zijn vrijheid (Helder werd in 2008 veroordeeld tot 373 dagen cel, waarvan 180 voorwaardelijk wegens bedreiging, belaging, mishandeling, diefstal en vuurwapenbezit), en zelfs bijna zijn leven; door al zijn gokschulden en gokverslaving zag hij het leven niet meer zitten en ondernam in 1999 een zelfmoordpoging door een overdosis slaappillen in te nemen. Hij werd op tijd gevonden, afgevoerd in een ambulance, zijn maag werd leeggepompt en hij werd gered.

De liefde voor zijn zoon Jilani heeft Helder erbovenop geholpen, evenals zijn liefde voor muziek.

Vanavond, woensdag 19 maart 2014, zal Glenn Helder zijn boek presenteren bij Humberto Tans RTL4 Late Night.

 

Voor meer over Glenn Helder:

Regi Blinker gaat op bezoek bij Glenn Helder in ‘Life after football’ in 2011 RTL XL

Kijk ook naar de KRO-documentaire ‘C’est la vie’ over Glenn Helder, uitgezonden in maart 2010

Link van de trailer: Klik hier

Reacties

reacties