Amfetamine/speed Combinatiegebruik

0
2083

Amfetamine en andere middelen

Het gecombineerd gebruiken van amfetamine (speed) en andere middelen kan de risico’s vergroten of andere risico’s met zich mee brengen.

Het gecombineerd gebruik van verschillende drugs of drugs met alcohol en/ of medicijnen kan vervelende, onvoorspelbare, en ook gevaarlijke effecten met zich meebrengen. Daarom wordt combigebruik afgeraden.

Amfetamine en alcohol

Amfetamine wordt vaak gecombineerd met alcohol. Dit geeft meer kans op hoofdpijn, misselijkheid en een kater. Het vergroot ook het risico op uitdroging, oververhitting en hersenschade. Deze combinatie is ook extra belastend voor het hart. Gebruik van amfetamine vermindert het gevoel van dronkenschap, terwijl iemand dat wel is. Ook de coördinatie is slechter dan iemand inschat. Hierdoor kan iemand zichzelf gemakkelijk overschatten en in gevaarlijke situaties terechtkomen, bijvoorbeeld in het verkeer.

Amfetamine en XTC

XTC en amfetamine zijn beide stimulerende middelen. Samen met XTC overbelast dit het hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kan de gebruiker zich leeg en uitgeblust voelen. Het gecombineerd gebruiken vergroot de kans op hersenschade, uitdroging en oververhitting. Bij gecombineerd gebruik van amfetamine met XTC wordt het bewustzijnsveranderende effect van XTC minder.

Meer informatie over verschillende combinaties van alcohol en drugs en de risico’s hiervan zijn te vinden op www.drugsenuitgaan.nl.

Reacties

reacties